Matisimmo case link

Een jong en groeiend vastgoedkantoor
digitaal in the picture
zetten. 

Matisimmo is een jong en dynamisch vastgoedkantoor in Bilzen dat in 2018 opgericht werd door Kristof Borrenberghs. Kristof heeft al jaren ervaring in de vastgoedsector en wist op korte tijd heel wat panden in portefeuille te krijgen. Daardoor kon het bedrijf snel uitgroeien naar een team van maar liefst 7 medewerkers. Growpirate trekt dankzij online marketing via vooral Facebook en Google potentiële verkopers en kopers van woningen aan. Daarnaast vergroten we de naamsbekendheid dankzij gerichte lokale campagnes.

Hoe we Matisimmo digitaal laten groeien?

  • Online Strategie
  • Website & Social Analytics
  • Google Advertising
  • Facebook & Instagram Advertising
  • Video Marketing
kristof borrenberghs matisimmo growpirate

Kristof Borrenberghs 
CEO Matisimmo

Online strategie

Voor Matisimmo is het vooral belangrijk om zeer lokaal potentiële kopers en verkopers van panden aan te trekken. Als startend vastgoedkantoor is het onmogelijk om te concurreren met grote spelers in een te groot gebied. Vandaar opteren we vooral om te adverteren in de regio's waar Matisimmo al een sterke positie heeft. Dit is perfect mogelijk via Facebook en Google. Advertenties in Google bieden vooral veel potentieel gezien de intentie van de zoeker duidelijk is. Daarnaast is er (relatief) minder concurrentie op langere zoekwoorden gerelateerd aan de sector in de regio's waar Matisimmo vooral actief is zoals Hoeselt,  Bilzen, Riemst en Tongeren.

1

Audit website en kanalen

2

Strategie bepaling

3

Set-up pixels en advertenties

4

Go live

Hoe verloopt de set-up?

Als een klant digitaal van 0 start en bijvoorbeeld enkel een werkende website heeft zoals Matisimmo, dan doen we eerst een grondige audit van de digitale maturiteit. Dit betekent dat we gaan kijken hoe Facebook accounts, Instagram accounts, Google Ads accounts en andere kanalen ingericht zijn. Maar, belangrijker, we kijken vooral hoe analytische tools opgezet zijn.

Voor ons is het belangrijk om te kunnen doormeten van A tot Z. Wij willen alle stappen in de klantreis meetbaar kunnen maken. Daarom starten we bij Matisimmo eerst met het opzetten van Google Tag Manager, Google Analytics en een Facebook Pixel (nadat we een Facebookpagina aanmaakten, want die was er aanvankelijk niet).

In Google Tag Manager en Google Analytics maken we conversiedoelen aan, dit betekent dat we bijvoorbeeld kunnen meten wanneer iemand een woning op de detailpagina bekijkt of wanneer iemand op de 'contacteer ons'-knop klikt. Dankzij die conversiedoelen weten we waar potentiële klanten afhaken en welke kanalen het beste rendement opleveren.

Om meteen wat volgers (en dus social proof) op de Facebookpagina te krijgen maakten we een video waarin Kristof, de zaakvoerder, Matisimmo kort voorstelt. Later zouden we deze video zeer lokaal sponsoren met de boodschap om Matisimmo te volgen. Nadien starten we met effectief te adverteren op de relevante doelgroepen met allerlei advertenties. Dit proces monitoren en optimaliseren we voortdurend.

mock-up ads matisimmo (1)

Social Advertising

Lokale visibiliteit is voor een speler als Matisimmo belangrijk omwille van de competitieve markt. Daarom targeten we specifieke personen in de regio's waar het vastgoedbedrijf voornamelijk actief is. We retargeten ook website bezoekers die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Dit betekent dat we hen achtervolgen ("stalken") met advertenties. Je hebt dit zelf ongetwijfeld al gemerkt nadat je kleding via Zalando of een toestel via Bol.com wou aankopen. Waarom? Dit werkt áltijd, en vooral voor diensten of producten met een hoge waarde waarbij consumenten vaak langer nadenken over een aankoop.

Voor Matisimmo creëren we op een budgetvriendelijke manier advertenties in verschillende formaten. Dit gaat van carousel ads (zie afbeelding links) tot video's op basis van een interview en video's op basis van bewegende beelden (zie hieronder). We testen al die verschillende advertentietypen voortdurend om de best presterende advertenties te identificeren. Regelmatig voegen we een nieuw type advertentie toe.

Deze advertenties lopen zowel op Facebook als Instagram.

Video Marketing

Online maak je pas echt een verschil met video's. Voor Matisimmo maakten we verschillende types van video's gaande van echte videoproducties zoals de video helemaal bovenaan deze pagina, maar ook video's voor sociale media zoals de video met zaakvoerder Kristof hiernaast. Maar ook erg korte video's met enkele statische beelden kunnen resultaten opleveren. Zulke video's kunnen we steeds via een tool maken, zelfs met beperkt beeldmateriaal. 

Het voordeel hiervan is dat je op sociale media betere resultaten haalt met advertenties in Facebook en Instagram. Video's doen het beter dan alle andere content types, zelfs als deze video's maar erg kort zijn. Een gezonde afwisseling tussen video's met bewegende beelden en video's op basis van afbeeldingen is natuurlijk wel nodig. Daarom proberen we ook altijd in samenspraak met de klant te zorgen voor een gezonde mix.

Google Ads Matisimmo Bilzen
Google Ads Matisimmo Riemst

Google Ads

De vastgoedsector draait om het kopen en verkopen van woningen. Daarom is lokale verankering in de regio's waar het bedrijf voldoende huizen in portefeuille heeft een must. We zetten in op long-tail zoekwoorden in zeer specifieke gemeentes. Zo zetten we bijvoorbeeld in op zoektermen als "huis te koop Bilzen" of "vastgoed kopen Riemst".

Door op langere zoekwoorden te adverteren, kunnen we de cost-per-click enorm verlagen zodat we ook met een minder groot budget resultaten halen. Indien we op "vastgoed Limburg" zouden adverteren zou de kost-per-klik veel duurder worden. Naast zoekwoorden gericht op potentiële kopers van huizen, zetten we ook in op verkopers van woningen. Daar werken we op exact dezelfde manier in een tweede campagne. We zijn dan ook erg trots op onze lage CPC (cost-per-click) in deze competitieve markt:

Gemiddelde kost-per-klik in 2020: €0,09

Meer uitleg over hoe we Matisimmo digitaal laten groeien?