• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Beste Online Growth Hacking Cursussen 2024

Beste Online Growth Hacking Cursussen 2024

De beste Online Growth Marketing Cursussen

Laatst bewerkt: 09/01/2024

Gepubliceerd: 04/11/2023

In dit artikel bespreken we de beste online Growth Hacking cursussen in 2024, zodat je kunt leren van de beste experts in het vakgebied. Misschien moet je eerst lezen over wat growth hacking echt is. Of lees meer over belangrijke concepten en frameworks zoals het AAARRR-framework of pirate funnel & de One Metric That Matters.

Growth Hacking en Growth Marketing zijn tegenwoordig niet langer een ‘hype’, maar essentiële strategieën die bijna alle startups en grotere organisaties toepassen. Het is dan ook belangrijk om de juiste vaardigheden en kennis op te doen om een succesvolle groeistrateeg of Growth Hacker te worden.

Waarom Growth Hacking Leren?

Voordat we ingaan op de beste cursussen, is het belangrijk om te begrijpen waarom het leren van Growth Marketing waardevol is. Growth Hacking draait om het begrijpen van de funnel, het proces en het ontwikkelen van de juiste vaardigheden. Als Growth Hacker ben je gericht op het meten, analyseren, testen, vergelijken, verfijnen en herhalen van strategieën om groei te realiseren.

Het leren van Growth Marketing stelt je in staat om data-gedreven beslissingen te nemen, je marketingstrategie te optimaliseren en de groei van je bedrijf of project te stimuleren. Het stelt je ook in staat om de nieuwste technieken en tools toe te passen die worden gebruikt door succesvolle bedrijven over de hele wereld.

De Beste Online Growth Hacking Cursussen in 2023

Hieronder vind je een overzicht van de beste online Growth Hacking cursussen in 2023. Deze cursussen worden aangeboden door gerenommeerde instituten en worden geleid door ervaren professionals die hun kennis en expertise delen.

1. Growpirate, Growth Strategist of Growth Marketer cursus – COMING SOON

Dankzij de growth marketing cursussen van Growpirate kan jij betaalbaar aan de slag met growth marketing. Je leert hoe je groeistrategieën van bekende bedrijven zoals Netflix, Uber en Spotify toepast in jouw bedrijf. Je kan strategische groeitrajecten uittekenen op basis van Growpirate’s unieke Bermuda framework en ze ook daadwerkelijk realiseren.

Uniek concept: voor online cursussen

Bij elke cursus krijg je 1 gratis call om af te stemmen over je strategie. Voeg daarnaast zelf zo veel 1-on-1 video calls toe voor een lager tarief als aanvulling op de cursus om te brainstormen of je strategie bij te sturen.

  • Strategische cursus: “Growth Strategist” (coming soon)
  • Tactische cursus: “Growth Marketer” (coming soon)

2. CXL, Growth Marketing Course – €999Growth Marketing Course - CXL

CXL’s Growth Marketing Course is een uitgebreide online cursus waarin je alle belangrijke vaardigheden en technieken leert die nodig zijn om een succesvolle Growth Hacker te worden. De cursus omvat 114 uur aan videomateriaal en behandelt onderwerpen als projectmanagement, Google Tag Manager, en specifieke growth marketing skills. De cursus wordt verzorgd door meerdere experts in het vakgebied, waaronder Peep Laja, Morgan Brown, Sean Ellis en David Arnoux.

3. Upthrust, 6-Week Growth Marketing Mentorship Course – €1.950

6-Week Growth Marketing Mentorship Course - Upthrust

De twee meest vooraanstaande groeibureaus in de BeNeLux, Upthrust & Growforce, hebben hun krachten gebundeld om een buitengewone hands-on Growth Marketing cursus van 6 weken te creëren. Ik heb deze cursus zelf gevolgd en het was erg waardevol, maar ze focussen met hun hoge pricing meer op corporate teams. De samenwerking tussen de verschillende teams heeft geleid tot de ontwikkeling van een uniek programma dat professionals de mogelijkheid biedt om hun kennis en vaardigheden op het gebied van groeimarketing te vergroten. Het voordeel is dat de cursus wordt gegeven door Belgische (ex)-ondernemers.

4. Reforge, Growth Series – €1.999 / jaar

Growth Series - Reforge

Als je al enige ervaring hebt als Growth Hacker of en je vaardigheden verder wilt ontwikkelen, is de Growth Series van Reforge de perfecte keuze. De cursus is wel vooral gericht op mensen die zich verder willen verdiepen in growth voor SaaS of tech startups. Deze exclusieve online training is ontwikkeld door Brian Balfour en wordt gegeven door gerenommeerde experts zoals Andrew Chen, Elena Verna en Casey Winters. De cursus duurt 6 weken en biedt diepgaande kennis en praktische oefeningen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

5. GrowClass, Full Certificate + Community – $1.999

Growth Marketing full certification - Growclass

GrowClass biedt een uitgebreide cursus voor founders en marketeers die willen leren hoe ze Growth Hacking kunnen toepassen in hun startups. De cursus, gemaakt door Sarah Stockdale, biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook een sterke community van gelijkgestemde professionals om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Met 8 weken aan live lessen en videolessen, is dit een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een diepgaande leerervaring.

6. Growth Tribe, Growth Marketing Certificate – €495

Growth Marketing Certificate - GrowthThribe

Growth Tribe is een bekend merk op het gebied van het leren van Growth Marketing. Hun Growth Marketing Certificate is een uitgebreide cursus die je de vaardigheden en strategieën leert die worden gebruikt door de meest succesvolle bedrijven ter wereld. De cursus omvat onderwerpen als Growth Mindset, Fundamentals of Growth en de Pirate Funnel. Met dit certificaat kun je je expertise aantonen en je carrière als Growth Hacker een boost geven. Er is ook een 3-Day Growth Marketing Crash Course voor €1.448 excl. BTW

Conclusie

Het leren van Growth Hacking is essentieel voor iedereen die betrokken is bij marketing en het stimuleren van bedrijfsgroei. De beste online Growth Hacking cursussen in 2023 bieden een uitgebreid leerprogramma dat is ontwikkeld door experts in het vakgebied. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, er is een cursus die bij jouw behoeften en niveau past. Investeer in jezelf en leer de vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle Growth Hacker te worden.

Gelijkaardige blogs
Growth marketing as-a-service

Voor ondernemers die op zoek willen gaan naar de juiste groeimotoren om hun bedrijf te schalen naar ongekende hoogtes.