Hotjar: Conversieoptimalisatie tool

Laatst bewerkt: 09/11/2023

Gepubliceerd: 05/09/2023

Heeft Hotjar een gratis versie?

Gratis versie

Hotjar is een van mijn all-time favoriete conversieoptimalisatie-tools waarmee je gedrag van bezoekers kan analyzeren.

Functionaliteiten

Hotjar is niet zomaar een CRO-tool; het is echt een van de beste tools als het aankomt op het maken van video-opnames van hoe mensen je site of app gebruiken. Super handig om te zien wat er echt gebeurt op je website in plaats van je blind te staren op Google Analytics grafiekjes.

Deze tool heeft ook toffe features die je normaal in klantfeedback-tools ziet. Je kunt feedbackformulieren maken, feedback verzamelen via pop-ups, en NPS-enquêtes triggeren om de belangrijke prestatie-indicatoren voor je marketing en productontwikkeling in de gaten te houden.

En, last but not least, het is ook nog eens een van de beste tools voor heatmaps. Je kunt moeiteloos bijhouden waar mensen op klikken, hoe ver ze scrollen, en nog veel meer. Je ziet echt precies wat er aan de hand is op je website.

Aan de slag met Hotjar?

Ga vandaag nog aan de slag met Hotjar via mijn startersgids.

Wat zijn de prijzen van Hotjar?

De prijzen van Hotjar zijn vooral gebaseerd op het aantal "sessies" dat je wil meten & een aantal extra features. In de gratis versie kan je zo tot 35 sessies meten. Voor 32 euro per maand krijg je er 100 en bij 80 euro per maand krijg je 500 sessies. Ook in het scale-pakket krijg je 500 sessies voor 171 euro / maand. Bij elk duurder pakket komen er wat features bij. Check zeker de website.

Alternatieven voor Hotjar

Wist je dat er ook heel wat alternatieven bestaan voor Hotjar als Conversieoptimalisatie software? Check ze hier.

Bepaal je eigen koers
en versnel je groei

Bepaal zelf hoe je wil samenwerken.
Geen one-size-fits-all.