• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Lemlist Review en handleiding: meer outbound leads genereren in 2024

Lemlist Review en handleiding: meer outbound leads genereren in 2024

Laatst bewerkt: 28/06/2024

Gepubliceerd: 28/06/2024

Wil je je verkoop een boost geven en je voorsprong vergroten? Dan ben je op de juiste plek. In dit uitgebreide Lemlist overzicht gaan we alle functies, voordelen en nadelen nauwkeurig analyseren. Laten we er meteen mee aan de slag!

Wat is Lemlist?

Lemlist is een AI-aangedreven cold email outreach- en automatiseringstool die ervoor zorgt dat jouw bulkberichten persoonlijk overkomen. In plaats van generieke, standaard e-mails die direct in de prullenbak belanden, wil Lemlist ervoor zorgen dat jouw berichten aankomen bij je doelgroep.

Waarom Lemlist gebruiken?

Lemlist is ontworpen voor mensen die hun leads willen bereiken op een manier die echt impact heeft. Of je nu een ondernemer, verkoper of marketeer bent – Lemlist helpt je om conversies te stimuleren zonder je realistische verwachtingen uit het oog te verliezen.

Wat Lemlist te bieden heeft

Lemlist biedt een uitgebreide database met meer dan 450 miljoen geverifieerde B2B-contacten, slimme e-mailverificatie, multi-channel outreach (LinkedIn, cold email, telefonisch), nauwkeurige sequentieautomatisering en een perfecte balans tussen massaoutreach en persoonlijke benadering.

Lemlist voor- en nadelen

Voordelen:

 • Intuïtieve interface: Lemlist heeft een schoon en gebruiksvriendelijk design, ontworpen voor maximaal gebruiksgemak.
 • Campagnebeheer: Lemlist biedt eersteklas tools om campagnes uit te voeren en op te volgen.
 • Leaddatabase: Met toegang tot meer dan 450 miljoen B2B-contacten heb je een enorme pool om uit te putten.
 • E-mailsjablonen: Lemlist heeft een grote verscheidenheid aan aanpasbare sjablonen voor je e-mails.
 • CRM-integratie: Lemlist integreert naadloos met belangrijke CRM-platformen.
 • Kennisbank: Lemlist biedt uitgebreide bronnen voor zelfhulp en leren.

Nadelen:

 • Leercurve: Hoewel Lemlist intuïtief is, vereist het toch een eerste kennismaking om het optimaal te kunnen gebruiken.
 • Ondersteuningsbeperkingen: Basisabonnementen hebben beperkte toegang tot geavanceerde ondersteuning.
 • Prijzen: Lemlist is geschikter voor mensen die waarde en functionaliteit belangrijker vinden dan budgetbeperkingen.

Lemlist functies in detail

Lead database

Lemlist’s enorme database met meer dan 450 miljoen B2B-contacten kan worden gefilterd en gesegmenteerd om je ideale prospects te vinden. Je kunt filteren op criteria als locatie, functietitel en branche. Lemlist biedt een gestroomlijnd traject van het kiezen van de beste leads tot het plaatsen van gepersonaliseerde berichten in hun inbox. Het is het genereren van leads, zonder het giswerk.

Slimme dataverrijking

Lemlist gaat verder met een tool voor het vinden van e-mails en telefoonnummers, die is verfijnd door het testen van meer dan 40 andere oplossingen. Het kan 80% van de geldige e-mails verwerken met alleen de voor- en achternaam en bedrijfsnaam. Je kunt ook LinkedIn-profielen invoeren om gedetailleerde contactgegevens op te halen. Bovendien verifieert Lemlist e-mails voor geïmporteerde contacten, zodat je campagnegegevens schoon en effectief blijven.

Campagnebeheer

Lemlist is ontworpen om je outreach-reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. De gebruiksvriendelijke interface met duidelijke navigatiemenu’s en instructies op de pagina begeleiden je bij het maken en beheren van campagnes. De sequenties kunnen eenvoudig worden bewerkt, zodat je snel gepersonaliseerde campagnes kunt opzetten. Lemlist richt zich op automatisering om je leven gemakkelijker te maken, zoals het aanpassen van e-mails, het plannen van berichten en het opvolgen van reacties.

Personalisatie

Lemlist biedt AI-aangedreven personalisatie om je campagnes op te schalen zonder het menselijke aspect te verliezen. Een belangrijk kenmerk is de Icebreaker generator, waarmee je eenvoudig e-mailopeningen kunt aanpassen op basis van gegevens over je leads, zoals branche, functietitel en recente sociale media-activiteit.

E-mail opwarmen

Zodra je inhoud en e-maillijst klaar zijn, is de volgende uitdaging het vermijden van de spamfolder. Lemlist staat voor je klaar met verbeterde e-mailafleverbaarheid tools, waaronder de innovatieve Lemwarm-functie. lemwarm verhoogt geleidelijk je verzendvolume, zodat je spammappen omzeilt en je berichten de inbox van je potentiële klanten bereiken. Het houdt ook je technische instellingen in de gaten en meet je afleverscore, zodat je problemen kunt identificeren voordat ze je campagne beïnvloeden.

Volgen en testen

Lemlist’s gedetailleerde analysedashboard biedt een visueel overzicht van je activiteiten en resultaten. Je ziet meteen een voortgangsbalk met een samenvatting van de hele campagne en de meest recente activiteit voor elke lead. Het dashboard biedt verschillende opties om je outreach-strategie te herzien, waaronder wereldwijde statistieken, campagnespecifieke gegevens, stapsgewijze inzichten, kanaalspecifieke statistieken en het volgen van leadacties. Bovendien heeft Lemlist een ingebouwde A/B-test functionaliteit, zodat je eenvoudig verschillende elementen van je cold email kunt vergelijken om de beste resultaten te vinden.

LinkedIn Outreach

Om je kansen op antwoorden te vergroten, heeft Lemlist een strategie voor meerdere kanalen. Je kunt LinkedIn-outreach en e-mailoutreach synchroniseren, zodat het vinden van potentiële klanten, het versturen van gepersonaliseerde uitnodigingen en het opvolgen allemaal geautomatiseerd is. Lemlist heeft ook een handige functie om LinkedIn-profielbezoeken in je campagnesequentie op te nemen, waardoor je kansen op geaccepteerde uitnodigingen toenemen.

Is Lemlist de prijs waard?

Lemlist biedt drie verschillende tariefplannen, elk met verschillende capaciteiten. Ze bieden ook een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat je genoeg tijd hebt om te beoordelen of Lemlist de juiste keuze voor jou is.

Het Standard Plan ($59/Seat/Maand) is perfect voor kleine tot middelgrote bedrijven, solopreneurs en freelancers zonder de hoge prijskaartjes.

Het Pro Plan ($99/Seat/Maand) biedt de beste waarde voor groeiende bedrijven en teams die een geavanceerdere en meer diverse outreach-strategie over meerdere kanalen nodig hebben.

Het Enterprise Plan (op aanvraag) is voor verkoopteams van 10 of meer leden, met een persoonlijke onboarding, coaching en optimalisatie van je campagnes.

Hoewel de prijs van Lemlist aan de hogere kant is, is de waarde duidelijk, vooral in het Pro-abonnement. Als je een uitgebreide en geïntegreerde outreach-oplossing nodig hebt, worden de hogere kosten gerechtvaardigd door de veelzijdige mogelijkheden en ondersteuning van Lemlist.

Wat klanten zeggen

Lemlist heeft zowel positieve als negatieve recensies, zoals elk online product. De meeste klanten zijn tevreden, maar er zijn soms gebruikers die hun teleurstelling uiten over bepaalde beperkingen. Positieve recensies prijzen Lemlist vanwege de robuuste outreach-tools, de responsieve klantenondersteuning en de hoge mate van personalisatie. Negatieve recensies gaan over incidentele bugrapporten, prijsoverwegingen en toegangsbeperkingen.

De conclusie

Lemlist is jouw go-to voor e-mailbereik en -automatisering, perfect voor verkoop- en marketingprofessionals. Dankzij AI-aangedreven personalisatie kun je schaalbare en gepersonaliseerde campagnes maken met betere responspercentages. Als je een verkoopteam hebt van meer dan 5-10 leden die op zoek zijn naar efficiënte, gepersonaliseerde hulp, dan is Lemlist jouw match.

Gelijkaardige blogs
Bepaal je eigen koers
en versnel je groei

Bepaal zelf hoe je wil samenwerken.
Geen one-size-fits-all.