• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • De 6 beste Tools voor het bouwen van jouw eigen website

De 6 beste Tools voor het bouwen van jouw eigen website

De 6 beste tools voor het bouwen van je eigen website

Laatst bewerkt: 09/01/2024

Gepubliceerd: 07/11/2023

‍Het hebben van een professionele website is essentieel voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om online aanwezig te zijn en je producten en diensten te presenteren aan een wereldwijd publiek. Maar hoe kun je, als starter met beperkt budget, een professionele website bouwen? Gelukkig zijn er veel tools beschikbaar op het internet waarmee je gratis jouw eigen website kunt maken. In dit artikel zullen we de 6 beste tools bespreken die je kunt gebruiken om jouw eigen website te bouwen.

1. WordPress – Het meest gebruikte platform voor het bouwen van websites

WordPress is het meest bekende en gebruikte platform voor het bouwen van websites. Het biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om jouw eigen website te maken. Het grote voordeel van WordPress is de flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met duizenden thema’s en plugins kun je jouw website volledig naar jouw wensen aanpassen.

WordPress biedt zowel een gratis versie (WordPress.com) als een betaalde versie (WordPress.org) aan. Met de gratis versie heb je beperkte mogelijkheden en jouw website zal een subdomein van WordPress zijn (bijvoorbeeld jouwnaam.wordpress.com). Voor een meer professionele uitstraling en een eigen domeinnaam kun je beter kiezen voor de betaalde versie.

2. Wix – Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Wix is een andere populaire tool voor het bouwen van websites. Het is bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en de vele mooie thema’s die beschikbaar zijn. Met Wix kun je jouw website gemakkelijk personaliseren en aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Net als WordPress biedt Wix zowel een gratis versie als betaalde abonnementen aan. Met de gratis versie krijg je echter beperkte functionaliteit en zal jouw website advertenties tonen. Als je serieus bent over het bouwen van een professionele website, is het aan te raden om te upgraden naar een betaald abonnement.

3. Webflow – Intuïtief & innovatief

Webflow is een innovatief platform met een intuïtieve interface en visuele drag-and-drop builder. Dit betekent dat het bouwen van een website relatief eenvoudig is zonder dat je kennis van code nodig hebt. Het platform biedt tevens tutorials en documentatie om je te helpen bij het leren en navigeren door de tool. Het kan echter wel enige tijd kosten om te wennen aan het systeem, vooral als je nog nooit eerder met een websitebouwer hebt gewerkt.

Het is van groot belang om het juiste ontwerp te kiezen voor je website om een professionele uitstraling te creëren en de juiste boodschap over te brengen aan je bezoekers. Zowel Webflow als WordPress bieden een breed scala aan thema’s en templates om uit te kiezen. Hieronder zullen we een kijkje nemen in wat elk platform te bieden heeft.

4. Framer.com – AI-gedreven & snel

Framer.com is een AI-gedreven platform dat bekend staat om zijn snelheid en efficiëntie. Met behulp van geavanceerde technologieën kan Framer.com automatisch ontwerpen genereren en aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Het biedt ook een breed scala aan sjablonen en thema’s om uit te kiezen, waardoor je snel en gemakkelijk een professionele website kunt bouwen

.

5. Squarespace – Een uitstekende keuze voor blogs

Squarespace is een platform dat bekend staat om het maken van goede websites, vooral voor blogs. Met Squarespace kun je jouw website gemakkelijk aanpassen en personaliseren. Het biedt ook uitstekende mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie, waardoor jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google.

Hoewel Squarespace een goede keuze is voor het maken van blogs, heeft het nog wel wat ruimte voor verbetering op het gebied van prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

6. Weebly – Een gebruiksvriendelijke editor

Weebly biedt een van de beste editors op de markt, die zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te leren is. Met Weebly kun je jouw website eenvoudig aanpassen en aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Het biedt ook de mogelijkheid om een gratis domeinnaam te krijgen voor het eerste jaar.

Hoewel Weebly goed presteert op het gebied van grafisch ontwerp en toegankelijkheid, heeft het enkele beperkingen, zoals het moeilijk maken van meertalige websites en een gebrek aan technische ondersteuning.

Conclusie

Het bouwen van jouw eigen website hoeft niet duur te zijn. Met de juiste tools kun je gemakkelijk en kosteneffectief een professionele website maken. Of je nu kiest voor WordPress, Wix, Webflow, Framer, Squarespace of Weebly, elk van deze tools biedt een gebruiksvriendelijke interface en talloze mogelijkheden om jouw website aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het bouwen van jouw eigen website en maak jouw online aanwezigheid waar.

Gelijkaardige blogs
Ultieme website laten maken?

Voor ondernemers die hun belangrijkste digitale motor, namelijk hun website, naar het hoogste niveau willen brengen om digitale groei te versnellen.