• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Een webshop bouwen: de top 3 tools voor jouw online winkel

Een webshop bouwen: de top 3 tools voor jouw online winkel

Een webshop bouwen de top 3 tools voor jouw online winkel

Laatst bewerkt: 09/01/2024

Gepubliceerd: 08/11/2023

Als je een eigen online winkel wilt starten, is het bouwen van een webshop essentieel. Maar waar moet je beginnen en welke tools zijn het meest geschikt voor jouw behoeften? In dit artikel zullen we de top 3 tools bespreken waarmee je eenvoudig een webshop kunt bouwen: Shopify, WooCommerce en Wix. We zullen de functies, kosten en gebruiksvriendelijkheid van elk platform onderzoeken, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw online winkel.

WooCommerce: een krachtige E-commerce plugin voor WordPress

Als je al een WordPress-website hebt of van plan bent er een te bouwen, is WooCommerce een uitstekende keuze. WooCommerce is een gratis e-commerce plugin die je kunt integreren met je bestaande WordPress-site om een volwaardige webshop te creëren. Het biedt veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, waardoor het een populaire keuze is voor veel online ondernemers.

Functies en Voordelen van WooCommerce

 • Volledige controle: Met WooCommerce heb je volledige controle over je webshop, van het ontwerp en de lay-out tot de functionaliteit en betalingsgateways. Je kunt ook duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins gebruiken om je webshop aan te passen.
 • Schaalbaarheid: WooCommerce is zeer schaalbaar en kan meegroeien met je bedrijf. Of je nu een kleine webshop hebt of van plan bent uit te breiden, WooCommerce kan voldoen aan je groeiende behoeften.
 • Krachtige e-commercefuncties: WooCommerce biedt een breed scala aan e-commercefuncties, waaronder het beheren van producten, voorraad, bestellingen, verzending en betalingen. Het heeft ook ingebouwde rapportagetools om je te helpen inzicht te krijgen in de prestaties van je webshop.
 • Gebruiksgemak: Hoewel WooCommerce enige technische kennis vereist om te installeren en configureren, is het algemeen bekend als een gebruiksvriendelijke oplossing. Er zijn ook veel online bronnen en documentatie beschikbaar om je te begeleiden bij het opzetten van je webshop.

Kosten van WooCommerce

Hoewel de WooCommerce-plugin zelf gratis is, zijn er nog steeds kosten verbonden aan het bouwen en onderhouden van een webshop met WooCommerce. Je moet betalen voor webhosting, een domeinnaam en eventuele premium thema’s of plugins die je wilt gebruiken. De totale kosten kunnen variëren, afhankelijk van je behoeften en welke aanvullende functies je wilt toevoegen aan je webshop.

Shopify: De all-in-one oplossing voor jouw webshop

Shopify staat bekend als een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke e-commerce platforms ter wereld. Met Shopify kun je snel en gemakkelijk een professionele webshop bouwen, zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. Het biedt een breed scala aan functies en integraties die je kunnen helpen bij het beheren en laten groeien van je online winkel.

Functies en Voordelen van Shopify

 • Gebruiksvriendelijkheid: Shopify is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het heeft een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk producten kunt toevoegen, bestellingen kunt beheren en de lay-out van je webshop kunt aanpassen.
 • Mobielvriendelijk: Met Shopify kun je een responsieve webshop bouwen die er geweldig uitziet op zowel desktop als mobiele apparaten. Dit is essentieel, aangezien steeds meer mensen online winkelen via hun smartphones en tablets.
 • Veilige betalingen: Shopify biedt ingebouwde betalingsgateways, waaronder Shopify Payments, waarmee je veilige en betrouwbare betalingen kunt accepteren. Het ondersteunt ook integraties met populaire betalingsproviders zoals PayPal en Stripe.
 • Krachtige marketingtools: Shopify biedt een scala aan marketingtools om je te helpen meer klanten aan te trekken en je omzet te verhogen. Dit omvat functies zoals kortingscodes, cadeaubonnen, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en integraties met sociale media.
 • Uitgebreide app-store: Shopify heeft een uitgebreide app-store waar je verschillende apps kunt vinden om de functionaliteit van je webshop uit te breiden. Dit omvat apps voor voorraadbeheer, verzending, klantenservice en meer.

Kosten van Shopify

Shopify biedt verschillende prijsplannen, afhankelijk van je behoeften en budget. De basisprijs begint bij €29 per maand voor het “Basic Shopify” plan, wat voldoende is voor de meeste kleine tot middelgrote webshops. Er zijn ook geavanceerdere plannen beschikbaar, zoals “Shopify” voor €79 per maand en “Advanced Shopify” voor €299 per maand. Daarnaast zijn er extra kosten voor transactiekosten en eventuele extra apps die je wilt gebruiken.

3. Wix: een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen van webshops

Wix is een populair websitebouwplatform dat ook een geïntegreerde e-commerceoplossing biedt. Met Wix kun je snel en gemakkelijk een professionele webshop bouwen, zelfs als je geen technische kennis hebt. Het biedt een scala aan sjablonen en tools om je te helpen bij het creëren van een aantrekkelijke en functionele webshop.

Functies en Voordelen van Wix

 • Gebruiksvriendelijke drag-and-drop-editor: Met Wix kun je je webshop eenvoudig ontwerpen en aanpassen met behulp van de intuïtieve drag-and-drop-editor. Je kunt elementen slepen en neerzetten om de lay-out, kleuren en lettertypen van je webshop aan te passen.
 • Responsief ontwerp: Wix zorgt ervoor dat je webshop er op elk apparaat goed uitziet. Het biedt responsieve sjablonen die automatisch worden aangepast aan verschillende schermformaten, waaronder desktops, tablets en smartphones.
 • Ingebouwde e-commercefuncties: Wix heeft een breed scala aan ingebouwde e-commercefuncties, waaronder productbeheer, voorraadbeheer, bestellingen en betalingen. Het ondersteunt ook verschillende betalingsgateways, waaronder PayPal, Stripe en meer.
 • Uitgebreide app-markt: Wix heeft een app-markt waar je verschillende apps kunt vinden om de functionaliteit van je webshop uit te breiden. Dit omvat apps voor marketing, SEO, verzending, boekhouding en meer.

Kosten van Wix

Wix biedt verschillende prijsplannen voor het bouwen van een webshop, variërend vanaf €17 tot €…per maand, afhankelijk van je behoeften. Elk plan biedt verschillende functies en opslagruimte. Er zijn ook extra kosten verbonden aan het gebruik van premium apps en het accepteren van betalingen, afhankelijk van welke opties je kiest.

Conclusie

Het bouwen van een webshop kan een spannend avontuur zijn, maar het kiezen van de juiste tool is cruciaal voor het succes van je online winkel. Of je nu kiest voor Shopify, WooCommerce of Wix, elk platform biedt unieke functies en voordelen die je kunnen helpen bij het bouwen en beheren van een professionele webshop.

 • Als je al een WordPress-website hebt of van plan bent er een te bouwen, is WooCommerce een flexibele en aanpasbare optie. Je kan vaak functionaliteiten uitbreiden zonder dat je een hoger abonnement nodig hebt zoals bij Shopify of Wix, je blijft enkel je hosting etc. betalen.
 • Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke oplossing met krachtige e-commercefuncties, is Shopify een uitstekende keuze.
 • Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk platform met een geïntegreerde e-commerceoplossing, is Wix een goede keuze.

Ongeacht welk platform je kiest, zorg ervoor dat je een grondig onderzoek doet naar de functies, kosten en gebruiksgemak voordat je een definitieve beslissing neemt. Met de juiste tool aan je zijde kun je een succesvolle webshop bouwen en je online bedrijf laten groeien. Veel succes met het bouwen van je webshop!

Gelijkaardige blogs
Ultieme website laten maken?

Voor ondernemers die hun belangrijkste digitale motor, namelijk hun website, naar het hoogste niveau willen brengen om digitale groei te versnellen.